Éveken át molesztálta, többször meg is erőszakolta a saját lányát

bűnügy
2016 december 08., 19:59
comments 59

Csütörtökön hozott ítéletet a Debreceni Törvényszék annak a férfinak az ügyében, aki négy éven át molesztálta, majd többször meg is erőszakolta saját lányát.

A vádirat szerint az egyre többet ivó férfi előbb élettársát majd közös gyermeküket kezdte bántalmazni, 2011-re a szülők kapcsolata megromlott, a veszekedések egyre gyakoribbá váltak. Az apa ebben az időszakban kezdte el szexuálisan az akkor nyolcéves lányát. Ittas állapotban rendszeresen közeledett gyerekéhez, többször közösült is vele. Később az anya lányával együtt egy másik településre költözött,

de az apa még ezután is, két-három havonta zaklatta szexuálisan lányát.

A kislány 11 éves korában fogta fel, hogy mit is tesz vele az édesapja, de az évek óta tartó bántalmazásokról senkinek sem beszélt. Iskolai teljesítménye romlott le, és pszichoszomatikus tünetei is jelentkeztek, végül pszichológushoz került. A gyermek ezután mondta el a történteket az édesanyjának és a barátnőinek.

A Debreceni Törvényszék 12. életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak, szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése bűntettében mondta ki bűnösnek az apát, és tíz év fegyházbüntetésre ítélte. A bírónő indoklásában kiemelte, hogy

a gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmény a legnehezebben bizonyítható bűncselekmények közé tartozik, mivel zárt ajtó mögött történik, sokszor ki sem derül. Az elkövetők a gyermek és a felnőtt közötti alá-fölérendeltségi viszonyt használják ki.

Kiemelkedő bizonyítéknak értékelték emiatt a pszichológus szakvéleményét, aki szerint egyértelműen hiteles a kislány vallomása. A szakértő szerint

a kislány testi, lelki és erkölcsi fejlődésében is maradandó károsodást szenvedett.

Az apa csak részben ismerte be tettét, védőjével három nap gondolkodási időt kért, de mivel az ügyész súlyosításért fellebbezett, az ítélet biztosan nem jogerős.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.