Mészáros és Csányi verseng a Sikér vagyonáért

gazdaság
2016 december 09., 04:31
comments 34

A Magyar Nemzet szerint, ha a kormány nem segít valahogy a Sikér Zrt. csődje miatt pénz nélkül maradó termelőkön, olyan tragikus helyzet állhat elő, amilyen a Hajdú-Bét felszámolásakor. A lap szerint több mint 200 ember pénze maradt bent a Sikérben, ami az ország egyik legnagyobb malomipari vállalkozása. A cég tartozása már tavaly is 7,9 milliárdos volt.

A Magyar Nemzet azonban úgy tudja, hogy közben a Sikér vagyonára az ország két legbefolyásosabb mezőgazdasági vállalkozója: Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és Csányi Sándor OTP-elnök is szemet vetett. Mészárosnak a Felcsúthoz közeli bicskei malomra fáj a foga, Csányi pedig a szekszárdit szeretné megszerezni.

A Sikért nemrég stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a kormány, ez pedig a Magyar Nemzet szerint arra utal, hogy a malmok új tulajdonosait már ki is választották. Igaz, az új tulajdonosokat egyelőre még hátráltatja, hogy a Sikér vagyonának értékbecslése még folyik.

A Sikér nagyon gyorsan ment csődbe, 2014-ben még 10 milliárdos forgalma volt, a Széchenyi Bank bedőlése azonban nagyon megküldte a vállalatot, és hirtelen beütött egy több száz milliós versenyhivatali bírság is, ezért a cég vezetői 2016 elején kérték a csődeljárását. (Magyar Nemzet)

UPDATE 18.20.

Pénteken este a Bonafarm ezt a reakciót küldte a Magyar Nemzet értesüléseire:

„A Bonafarm Csoport a mai napon a médiában megjelent hírekre reagálva tájékoztatja a sajtó képviselőit, hogy sem Csányi Sándor, sem a Bonafarm Csoport nem érdeklődik a Sikér Zrt. tulajdonában álló egyik malom iránt sem. Nem tervezik azok megvásárlását, tárgyalásokat nem folytattak és nem is folytatnak az ügyben. Minden a sajtóban megjelenő ezzel ellentétes hír megalapozatlan.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.