Az oktatási államtitkár szerint ha nem szerepel a tananyagban az a fajta megközelítés, amit a PISA mér, akkor nehéz tanítani

politika
2016 december 13., 12:33

Várhatóan januárban tárgyal a köznevelési kerekasztal a PISA-felmérés eredményeiről – közölte Palkovics László oktatási államtitkár egy budapesti sajtótájékoztatón.

Palkovics László.
photo_camera Palkovics László oktatásért felelős államtitkár a köznevelési kerekasztal 13. ülése után tartott sajtótájékoztatón az Emmi Tükörtermében november 22-én (Fotó: Marjai János / MTI)

Palkovics újságírói kérdésre elmondta: a kormánynak jelentés készül, és javaslatokat is kidolgoznak, ami a megújuló nemzeti alaptantervet, a pedagógusképzést, a továbbképzést és a módszertani fejlesztéseket is érinti majd.

További felvetésre közölte, hogy az a vizsgálat, ami elindult a PISA-felmérés eredményeivel összefüggésben, nem arra vonatkozik, ki a felelős. Mint mondta:

ha nem szerepel a tananyagban az a fajta megközelítés, amit a PISA mér, akkor nehéz tanítani.

Palkovics László kitért arra is, a pedagógusok béremelése jövőre is folytatódik, 2013-16 között 226 milliárdot fordítottak erre a célra. Arról is beszélt, hogy az iskolák átvételéről 500 önkormányzattal kezdtek tárgyalni, ezek még 8 helyen nem zárultak le. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.