Az oktatási államtitkár szerint ha nem szerepel a tananyagban az a fajta megközelítés, amit a PISA mér, akkor nehéz tanítani

2016 december 13., kedd 12:33
231

Várhatóan januárban tárgyal a köznevelési kerekasztal a PISA-felmérés eredményeiről – közölte Palkovics László oktatási államtitkár egy budapesti sajtótájékoztatón.

Palkovics László oktatásért felelős államtitkár a köznevelési kerekasztal 13. ülése után tartott sajtótájékoztatón az Emmi Tükörtermében november 22-én (Fotó: Marjai János / MTI) Fotó: Marjai János/MTI

Palkovics újságírói kérdésre elmondta: a kormánynak jelentés készül, és javaslatokat is kidolgoznak, ami a megújuló nemzeti alaptantervet, a pedagógusképzést, a továbbképzést és a módszertani fejlesztéseket is érinti majd.

További felvetésre közölte, hogy az a vizsgálat, ami elindult a PISA-felmérés eredményeivel összefüggésben, nem arra vonatkozik, ki a felelős. Mint mondta:

ha nem szerepel a tananyagban az a fajta megközelítés, amit a PISA mér, akkor nehéz tanítani.

Palkovics László kitért arra is, a pedagógusok béremelése jövőre is folytatódik, 2013-16 között 226 milliárdot fordítottak erre a célra. Arról is beszélt, hogy az iskolák átvételéről 500 önkormányzattal kezdtek tárgyalni, ezek még 8 helyen nem zárultak le. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt