Egy emodzsin veszett össze a Twitter és Trump

A Twitter vezetőjét, Jack Dorsey-t nem hívták meg az amerikai tech óriások és a leendő nagy New York-i találkozójára, a Politico meg is írta, mi ennek az oka.

Mint arról beszámoltunk, a Szilícium-völgy nagyobb cégei, bár korábban Trump ellen kampányoltak, most már tárgyalóasztalhoz ülnek a leendő elnökkel.

A Twitter viszont egyike azon cégeknek, amely nem képviselteti magát a szerdai találkozón, és ennek feltehetően az az oka, hogy eléggé összveszett a Trump-stáb Dorsey-val egy emotikonon.

A kampányért ötmillió dollárt fizettek volna a cégnek, cserébe mentek volna a hirdetéseik, és – ezt is árulja a Twitter – saját emodzsikat is kaptak volna.

A stáb még azt találta ki, hogy a #CrookedHillary hashtag beírása után automatikusan megjelenjen két, pénz ellopását szimbolizáló emodzsi az üzenet végén:

Ezeket a terveket azonban sokadik próbálkozásra, átrajzolás után sem engedte át az ügybe személyesen belefolyó vezérigazgató, Dorsey. És mint az ügyről részletesen beszámoló Gary Coby írja, nem is nagyon tudták megmagyarázni miért.

Coby szerint ezekkel az emodzsikkal akarták erősíteni azt a Clinton-képet a választók előtt, hogy Hillary gyanús módon a politikából gazdagodott meg, ám a Twitter részéről azzal dobták vissza a kreatívot, hogy „ártatlanul gyanúsítanak meg valakit lopással”, ami azért egy politikai kampányban eléggé szokott dolog, a Clinton-kampány sem volt mentes a csúsztatásoktól.

A Trump stáb mindezt egész egyszerűen úgy élte meg, hogy a baloldali Dorsey személyesen járt közben a véleményszabadság csorbításában, így végül kihagyták az egyeztetésekből. (Politico)


Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;