Még a lájkolást is megtiltotta a dolgozóinak a BAZ megyei kórház igazgatója

Egészségügy
2016 december 15., 19:11
comments 393

A Tumblr-en kezdett el terjedni az a levél, amiben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató főorvosa tömören, de annál szigorúbban szólítotja fel az intézmény dolgozóit, hogy

a Facebookon vagy más közösségi oldalon nemhogy megosztani, de még kommentelni vagy lájkolni se merjenek olyan posztokat, amelyek az intézeti dolgozókkal vagy más szakmai kérdésekkel foglalkoznak.

Akik pedig nem tartják be a főorvos szabályait, azoknak azt ígéri, vállalniuk kell a „polgári vagy büntetőjogi felelősséget”. Különben is ott a jól bevált szolgálati út.

link Forrás
„A korábbi években már több alkalommal felhívtuk a figyelmet arra, hogy a közösségi médiafelületeken – pl.: Facebook oldalon, tilos kórházi témákat megosztani és az Intézet vagy annak dolgozóit a kommentek során negatív színben feltüntetni.

Ismételten és nyomatékosan felhívom minden kórházi dolgozó figyelmét, hogy az interneten nem jelentethetnek, nem kommentálhatnak, nem »lájkolhatnak« olyan témákat, amelyek az intézeti dolgozókkal vagy szakmai, ill. egyéb kérdésekkel fogllakoznak.
Amennyiben a kórház belső folyamataiban, esetleg személyekkel vagy bármilyen üggyel kapcsolatban gond, probléma merül fel Önökben, abban az esetben a szolgálati út betartásával kell azt jelezni az Intézet vezetése felé.

Amennyiben fentieket nem tartják be, abban az esetben kinek-kinek vállalnia kell a polgári vagy büntetőjogi felelősséget.

Az osztályok/munkahelyek vezető minden munkavállalói csoporttal kötelesek elbeszélgetni és fel kell hívni a figyelmüket a fentiek betartására.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.