Még a lájkolást is megtiltotta a dolgozóinak a BAZ megyei kórház igazgatója

Egészségügy
2016 december 15., 19:11
comments 393

A Tumblr-en kezdett el terjedni az a levél, amiben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató főorvosa tömören, de annál szigorúbban szólítotja fel az intézmény dolgozóit, hogy

a Facebookon vagy más közösségi oldalon nemhogy megosztani, de még kommentelni vagy lájkolni se merjenek olyan posztokat, amelyek az intézeti dolgozókkal vagy más szakmai kérdésekkel foglalkoznak.

Akik pedig nem tartják be a főorvos szabályait, azoknak azt ígéri, vállalniuk kell a „polgári vagy büntetőjogi felelősséget”. Különben is ott a jól bevált szolgálati út.

„A korábbi években már több alkalommal felhívtuk a figyelmet arra, hogy a közösségi médiafelületeken – pl.: Facebook oldalon, tilos kórházi témákat megosztani és az Intézet vagy annak dolgozóit a kommentek során negatív színben feltüntetni.

Ismételten és nyomatékosan felhívom minden kórházi dolgozó figyelmét, hogy az interneten nem jelentethetnek, nem kommentálhatnak, nem »lájkolhatnak« olyan témákat, amelyek az intézeti dolgozókkal vagy szakmai, ill. egyéb kérdésekkel fogllakoznak.
Amennyiben a kórház belső folyamataiban, esetleg személyekkel vagy bármilyen üggyel kapcsolatban gond, probléma merül fel Önökben, abban az esetben a szolgálati út betartásával kell azt jelezni az Intézet vezetése felé.

Amennyiben fentieket nem tartják be, abban az esetben kinek-kinek vállalnia kell a polgári vagy büntetőjogi felelősséget.

Az osztályok/munkahelyek vezető minden munkavállalói csoporttal kötelesek elbeszélgetni és fel kell hívni a figyelmüket a fentiek betartására.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt