Közösségi dokumentumfilm készül az Erzsébet-utalvánnyal megajándékozott nyugdíjasokról

November 29-én Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy minden magyar nyugdíjas 10.000 forintnyi Erzsébet-utalványt kap karácsonyra. Ennek örömére a BÚÉK és a Magyar csapat - “...még 50 perc…” című filmek alkotói újabb önerőből megvalósuló projektbe kezdenek.

Az ajándék egy websorozat, amelyet több mint egy tucat fiatal filmes forgat országszerte, 2016 decemberében. A sorozat epizódjai párhuzamos szálakon futnak, egy-egy részben a stábok több szereplőt is követnek az Erzsébet-utalvány átvételétől, egészen karácsony estig.

A film készítésében bárki részt vehet, aki felvételt készít az Erzsébet-utalványok kézbesítéséről, elköltéséről és azokról az öregségi nyugdíjasokról, akik részesülnek a rendkívüli támogatásban. A maximum 30 perces, vágatlan videók bármilyen technikával és stílusban készülhetnek.

A helloajandek@gmail.com email címen már most is várják a témajavaslatokat, hamarosan pedig a projekt feltöltő-rendszerén keresztül lehet beküldeni a a felvételeket.

Az alkotók a nyugdíjasoknak járó Erzsébet-utalvány apropóján mutatják be a legidősebb generáció életkörülményeit, hétköznapjait és a mai közéletről alkotott nézeteit.

A sorozat első része december 30-án debütál a 444.hu-n.