Egy perccel a gép lezuhanása előtt ült át barátja mellé a brazil focicsapat tragédiájának egyik túlélője

Alan Ruschel, a Chapecoense tragédiájának egyik túlélője december 13-án érkezett haza Kolumbiából. s in the streets of the city translated the victorious tone of the return of the pair. Photo: FELIPE RAU/ESTADAO CONTEUDO

Egy perccel gépük lezuhanása előtt ült át a gép hátsó részében levő helyéről barátja, a csapat kapusa mellé Alan Ruschel, a Chapecoense csapatát szállító gép balesetét túlélő kevesek egyike.

Ruschel, aki hátsérülést szenvedett a balesetben, barátja, a kapus Jackson Follman hívására hagyta el helyét, ahol amúgy szinte biztosan életét vesztette volna. Follman szintén túlélte a katasztrófát.

Ruschel saját bevallása szerint eredendően nem akart elülni a helyéről. Ezt a csapattal utazó újságírók kérték tőle, hogy együtt ülhessenek a gép hátában. Aztán meglátta Follmant, aki ragaszkodott hozzá, hogy Ruschel előre üljön mellé.

"Csak Isten tudja, hogy miért éltem túl a balesetet. Megragadott, és adott egy második esélyt" - mondja Ruschel, aki magára a balesetre nem emlékszik.

A Chapecoense csapata a dél-amerikai Copa Sudamericana döntőjére utazott Kolumbiába, amikor bérelt repülőjük pár perccel a landolás előtt kifogyott az üzemanyagból és lezuhant. A balesetet mindössze öten élték túl. (Via BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.