Delhiben kabalaállatnak beöltözött emberek fognak sípolni, ha valaki az utcán kakál

külföld
2016 december 20., 17:19
comments 256

Te hogyan küzdenél az ellen, hogy a járókelők furtonfurt odaszarjanak az utcára?

India kormánya úgy, hogy 28 turbános, festett bajszos, vidám színekre festett kabalafigurát állít hadrendbe, akik a jobb delhi negyedek utcáit fogják járni, és ha azt tapasztalják, hogy valaki odakakál, belefújnak a sípjukba, majd egy közvécé felé irányítják a delikvenst. (Delhiben 9,9 millió ember lakik, közvécét pedig összesen 270 darabot építettek az akció során a fővárosban. A minisztelenök szerint országszerte 25 milliót, de mivel ő is Delhiben lakik, ezt a számot érdemes óvatosan kezelni, hiába a Guardian írja.)

link Forrás

Az utcára kakálás Indiában nem esztétikai, hanem élet-halál kérdés. Az évi 188 ezer vérhasban meghalt embert is főleg ennek tulajdonítják, hiszen a vidéki lakosság fele így végzi a dolgát. A másik következmény a rengeteg nemi erőszak. A nők ugyanis jellemzően szégyenlősebbek ebben a férfiaknál, és kora hajnalban, illetve késő éjjel szoktak elindulni az utcára kakálni, ezért még annál is többször esnek áldozatul, mint amúgy esnének. A helyi hatóságok szerint, csak Bihar államban évi 400-zal kevesebb  nőt erőszakolnának meg, ha általánossá válna, hogy vécére járjanak.

(via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.