Helikopterből dobálná ki a korrupt politikusokat a fülöp-szigeteki elnök

2016 december 29., csütörtök 7:34
Rodrigo Duterte. Fotó: AFP / POOL / WALLACE WOON Fotó: WALLACE WOON

Azzal fenyegette meg a korrupt politikusokat Rodrigo Duterte, Fülöp-szigetek brutális elnöke, hogy a magasan szálló helikopterekből fogja kidobálni őket, ha belenyúlnak a közösbe.

"Ha lopsz, felrángatlak egy helikopterre, felszállunk Manila fölé és kidoblak onnan. Csináltam már ilyet, és nem félnék újra megtenni"

- nyilatkozta az elnök, aki állítása szerint egy gyilkossággal és nemi erőszakkal gyanúsított kínainak mutatta meg néhány ezer méter magasban, hogy merre van a kijárat.

Duterte az országát sújtó tájfun áldozatai előtt beszélt erről, a videót pedig az elnök csatornája is megosztotta.

A droghasználókat üldöző elnök nagyon kezd ráérezni a hatalom ízére: néhány hete már arról is nyíltan beszélt, hogy 22 éves polgármestersége idején is szeretett néha csak felpattanni a motorbiciklijére, balhét keresni, és öldökölni egy kicsit.

Később annyival finomított ezen, hogy valójában rendőrségi akciók keretében akciózott, de így is szenátorainak kellett figyelmeztetniük az elnököt, hogy nagy mondásaival közjogi felelősségre vonást kockáztat.

Beszélt még hat emberről, akiket múlt héten tartóztattak le fél tonna metamfetamin birtoklása miatt az országban. Szerencsésnek nevezte őket, amiért nem volt a városban, hogy személyesen vadássza le őket. (Reuters)