Továbbért a meghekkelt Orbán-interjú ügye: kirúgták a Pannon Lapok ügyvezető igazgatóját is

politika
2016 december 29., 18:13
comments 197

Szűkszavú közlemény jelent meg az MTI-ben csütörtök este, e szerint

"A Pannon Lapok Társasága Kiadó Kft. (PLT) tulajdonosa, a Mediaworks Hungary Zrt. 2016. december 29-én Kinde Kálmánt ügyvezetői tisztségéből visszahívta és munkaviszonyát megszüntette. A PLT képviseletére 2016. december 30-tól Kázmér Judit önállóan jogosult. "

Idén április óta vezette a PLT-t közösen Kázmér Judit stratégiai ügyvezető igazgatóként és Kinde Kálmán gazdasági ügyvezető igazgatóként, amit azóta felvásárolt egy "Mészáros Lőrinc"-közeli befektető.

A Pannon Lapok vezetősége, via PLT
photo_camera A Pannon Lapok vezetősége, via PLT

Az új tulajdonosonak a napokban rögtön komoly balhéval kellett szembenéznie, miután a minden megyei lapba beletervezett ünnepi miniszterelnöki propagandainterjú Fejér Megyei Hírlapban megjelenő számába ismeretlen tettesek belenyúltak, és több helyen átírták Orbán Viktor válaszait.

Az ügyben belső vizsgálat indult, és öt embert gyorsan ki is rúgtak. Az egész lapcsalád ügyvezetőjének kirúgása azt jelzi, hogy még mindig nem csitulnak az ügy politikai hullámai.

Ha valaki nem emlékezne, ezek voltak a megváltoztatott interjúrészletek az ünnepi propagandainterjúban, nagyobb betűvel láthatóak a hozzárakott részletek:

„... mi kikértük az emberek véleményét, BÁR NEM ÉRDEKELT MINKET”

„... és az ápolónők bérét 2017-ben és 2018-ban is folyamatosan emeljük. A KÓRHÁZI HULLÁK SZÁMA IS EMELKEDIK.”

„A korrupciós vád mint politikai lejárató eszköz teljes mértékben megszokottá vált. MI IS HASZNÁLJUK.”

„Azt kívánom, hogy MINÉL TÖBBEN TALÁLJANAK VISSZA A KARÁCSONY POGÁNY ÉRTELMEZÉSÉHEZ, hiszen mégiscsak a Megváltó születését várjuk.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.