Szép számmal akadnak korrupciós ügyben érintett politikusok az új román kormányban

külföld
2017 január 4., 8:46
comments 45

Fölényes győzelmet arattak a szociáldemokraták Romániában, és hamarosan leteszi az esküt az új baloldali kormány. Mint kiderült, az új kabinet tele lesz olyan emberrel, aki korábban korrupciós gyanúba keveredett.

Például:

Lia Olguta Vasilescu munkaügyi miniszter lesz, bár tavaly tavasszal egy rövid időt előzetes letartóztatásban volt. Négy rendbeli vesztegetésért, három rendbeli hatalommal való visszaélésért és pénzmosásért állt bíróság előtt. Decemberben aztán újra kellett indítani a tárgyalását, mert a bíróság megállapította, hogy a nyomozáshoz olyan adatokat is felhasználtak, amelyek megszerzésére a nyomozóknak nem volt felhatalmazásuk.

photo_camera Lia Olguta Vasilescu, az új munkaügyi miniszter. Fotó: Wikipedia

Az igazságügyminiszter Florin Iordache lesz, aki 2013-ban egyik kezdeményezője volt annak az amnesztiatörvénynek, ami a hatalommal való visszaélésért elítéltek számára hozta el a szabadságot.

A külügyminiszter Teodor Melescanu lesz, aki 2014-ben nyolc nap után volt kénytelen lemondani erről a posztjáról, miután a külügy nem tudta megszervezni a külföldön élők szavazását. Akkoriban felmerült a gyanú, hogy a baloldal direkt nehezetítette meg a nagykövetségeken szavazók dolgát, mert a külföldön élők hajlamosak inkább jobbra szavazni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt