Megható búcsúbeszédet mondott Michelle Obama

Sokszínűségről, reményről, a félelem leküzdéséről és a fiatal generáció fontosságáról mondott szép beszédet Michelle Obama leköszönő first lady pénteken. A következő elnök, Donald Trump január 20-án lép az elnöki hivatalba, felesége, Melania Trump lesz az új first lady.

Beszédének fontos alaptétele volt, hogy egy embert hite vagy bőrszíne miatt nem szabadna beskatulyázni, ezek olyan dolgok, amik meghatároznak bennünket, és nem olyanok, amik fenyegetnek másokat.

Elmondta, teljesen mindegy, kinek milyen a vallása, muszlim, keresztény, zsidó, hindu vagy szikh, hiszen ezek alapvetően mind az igazságról és a könyörületről szólnak.

Somodevilla/Getty Images

„Ha te vagy a szüleid bevándorlók, tudnod kell, hogy olyan amerikai hagyomány részesei vagytok, amikre büszkék lehetünk: a különböző kultúrák, tehetségek, ötletek találkozása tett minket a világ legnagyszerűbb országává”

– reagált Trump bevándorlóellenes politikájára.

Ezek után azt is bevallotta, hogy élete legnagyobb megtiszteltetése volt first ladynek lenni.

„Utolsó üzenetem a fiatalokhoz szól. Igen egyszerű. Szeretném, ha tudnák, hogy fontosak és számítanak. Mindig a remény, és soha ne a félelem irányítsa utatokat. Tudnotok kell, hogy én veletek vagyok, és amíg élek, veletek is leszek” (Reuters)