Szerelem, szex, gyengédség - online társkereső módra

hirdetés
2017 január 09., 09:23
comments 37
ad

Úgy tűnik ma már nem a hipszterek, hanem a mackós, „aputestű” férfiak és a szomszéd lányok korszakát éljük. A Csajok és Pasik egy év alatt több mint 12 ezer embert kérdezett meg* többek közt arról, hogy milyen eseményeken vannak a legjobb csajok, mennyit és milyen extrém helyeken szexelnek a társkeresők és hogy popra vagy rapre indulnak-e be igazán.

Jó csajok = balatoni fesztiválok

A sztárok közül a legtöbb nő George Clooney-t tartja a legvonzóbbnak, őt követi Johnny Depp, a harmadik pedig Ryan Gosling lett.

A pasik kedvencei a válaszok alapján Scarlett Johansson, Katy Perry és Jennifer Lawrence.

Ezzel szemben kiderült, hogy a csajok többsége mackós, „aputestű” férfira, öltönyös üzletemberre vagy klasszikus macho pasira vágyik, a férfiak pedig elsősorban a „szomszéd lány-típust” és a sportos csajokat keresik.

A megkérdezettek fele szerint ráadásul egyértelmű, hogy hol lehet őket megtalálni, ugyanis mindig a balatoni fesztiválokon van a legjobb felhozatal. Ennek ellenére a többségnek (73%) még egyáltalán nem volt fesztiválon kezdődő kapcsolata. Mi lehetett a gond? Talán az eltérő zenei ízlés, ugyanis a kutatásban résztvevő pasik kedvenc zenei műfaja a rock és az elektronika, míg a csajok főként popzenére és diszkóra indulnak be.

Szex, szex, szex

A felmérésekből kiderült, hogy a magyarok szerint egy ideális párkapcsolatban hetente többször, 20% szerint pedig naponta legalább egyszer szeretkeznek a párok. 2016-ban Magyarországon kívül Németországban, mindannyiunk kedvenc nyaralóhelyénHorvátországban, Ausztriában és Olaszországban szexeltünk a legtöbbet, de Hollandia és Spanyolország is benne volt a top 10-ben.

Az extrém helyek közt az autó és a lift vezetett, de a lépcsőházak, medencék, buszok, játszóterek, sőt, még a kilátók is közkedveltek voltak, nem beszélve a vadászlesekről, úgyhogy nagy valószínűséggel sokak számára 2017 is kalandos év lesz.

Arra a kérdésre, hogy hány férfival, illetve nővel feküdtek már le, az online társkeresők zöme (28%) azt válaszolta, hogy 6-10. Ugyanakkor minden hetedik nő és minden hatodik férfi 21-40 partnerről számolt be. A pasik fele szerint pedig az is elfogadható, ha valaki fizet a szexért.

„Te jobbat érdemelsz!”

A felmérések alapján egyértelművé vált, hogy a szakításokat inkább a csajok kezdeményezik, 70%-uk mondta, hogy ők vetettek véget korábbi kapcsolataiknak, és a férfiakkal ellentétben számukra szinte kizárt a szakítás utáni szex.

A CsP arra is kíváncsi volt, hogy mik voltak a legrosszabb szakítós indokok, amiket idén is jobb lesz elkerülni. A „nem benned, hanem bennem van a hiba”, a „te jobbat érdemelsz” és a „nem vagyok elég jó neked” egyértelműen a legcikibb szövegeknek számítanak, mind a csajok, mind a pasik szerint.

És mi a helyzet akkor, ha egy barátunk jön össze az egyik volt párunkkal? Közös programokat ugyan csak nagyon kevesen szerveznének ilyen helyzetben, de azért megnyugtató, hogy a csajok és a pasik majdnem fele azt válaszolta, hogy habár zavarná őket a helyzet, azért túltennék magukat rajta. Ugyanakkor ilyen helyzetben a nők közel 30%-a, a pasiknak pedig több mint ötöde megszakítaná a barátságot, úgyhogy lehet, hogy mégis jobb biztosra menni.

A Csajok és Pasik felméréseiből ráadásul az is kiderült, hogy tavaly a társkereső csajok 96%-a, a pasiknak pedig közel 90%-a komoly kapcsolatot keresve regisztrált online társkeresőre. Nagy valószínűséggel ez 2017-ben sem lesz másképp. Ráadásul az év eleje társkeresős főszezonnak számít, úgyhogy kalandra fel!

*A felmérések összesen 12 303 fő megkérdezésével készültek a Csajok és Pasik felhasználói körében 2015 és 2016 októbere között.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.