Egymás után tiltakoznak a magyarországi civil szervezetek Németh Szilárd civilellenes kirohanása ellen

politika
2017 január 12., 13:06
comments 192

Pardavi Márta, a Helsinki Bizottság társelnöke a Hír Tv-ben magyarázta el, miért tartja a szervezet elfogadhatatlannak, hogy Németh Szilárd, a kormányzó Fidesz egyik alelnöke a civil szervezetek eltakarításával fenyegetőzik.

Pardavi szerint

„A politikába mindenkinek joga van beleszólni, hiszen a közös ügyeinkről van szó. A civil szervezetek is ezzel az alkotmányos jogukkal élnek, amikor véleményt mondanak a közügyekről."

Kapronczay Stefánia, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ügyvezető igazgatója az ATV-ben azt mondta:

„Csupa olyan dolgot teszünk, amivel a magyar kormánynak tényleg foglalkoznia kéne ahelyett, hogy a független jogvédő szervezetek létjogosultságát kérdőjelezi meg."

A Greenpeace a Facebookon kelt ki Németh seprűzési vágyai ellen:

„A civil szervezetek a közügyekért dolgoznak, a magyar társadalom hasznát szolgálják. Azért tevékenykedünk itt Magyarországon, hogy mi, egy közösségként jobban éljünk. Feltárjuk a problémákat és megoldásokat javasolunk rájuk."

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.