Fideszes háttérember nyert 2 milliót a Maradj talpon!-ban a köztévén

2017 január 12., csütörtök 15:36
175

„Helyreigazítás: Internetes lapunk 2017. január 12. napján megjelent „Fideszes háttérember nyert 2 milliót a Maradj talpon!-ban a köztévén” című cikkének állítása nem felel meg a valóságnak. Valótlanul közöltük tényként, hogy az Apropó Média Produkciós Kft. készítette a Marslakók sorozatot. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Marslakók című sorozatot nem az Apropó Média Kft., hanem a Marslakók Produkciós Kft. gyártotta.”

Holbok Sándor 2016 november végén 2 millió forintot nyert a köztévé Maradj talpon! című kvízműsorában – írta meg az Alfahír.

Még a műsor Facebook-oldalán is felbukkant kétszer, mint írják: „jogásznak és történelem tanárnak is tanult. Jelenleg egy tanácsadó cégnél dolgozik. Három gyermek édesapja. Műszaki dolgokban nem erős, egyszer gyufával próbált meg működésbe hozni egy elektromos tűzhelyt”, és „kedveli a vízi sportokat, szabadidejében maga is vízilabdázik”.

Holbok Sándor mindenhol ott van

Ez azért érdekes, mert Holbok neve már tavaly augusztusban felmerült Mengyi Roland korrupciós ügyében. Csepreghy Nándort, a miniszterelnökség uniós pénzosztásért is felelős miniszterhelyettes árulta el, hogy Holbok Sándor a fő tulajdonosa annak a Public Sector Consulting Kft.-nek (azóta átnevezték, december eleje óta már LDY Invest Kft.), aminek az egyik pályázatírója, B. Szilvia gyanúsított egy félmilliárdos pályázati csalás ügyében.

Holbok Sándornak ráadásul a közpénzmilliárdokat zsebre rakó kommunikációscég-tulajdonossal, Kuna Tiborral is volt közös érdekeltsége, és egy ciprusi offshore-cégben is felbukkan. Emellett a cégadatok szerint felügyelőbizottsági tag a Rogán Antal gyerekét nevelő Gubicza Ágoston cégében, az Eximbanknál egyedüli ajánlattevőként sikeresen pályázó GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-ben.

Ezenkívül több állami cégben is feltűnik vagy feltűnt, például:

  • az első Orbán-kormány idején vezető beosztásban volt a MAHART-ben, a VADEX-ben,
  • a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-ben 2013-2015 között volt cégvezető,
  • a HM EI nevű állami, hadügyminisztériumi cégben is felügyelőbizottsági tag,
  • a Heves Megyei Vízmű Zrt.-ben igazgatósági tag,
  • cégvezető a szintén állami Arzenál Zrt.-ben is.

De ezzel még nincs vége, ugyanis Holbok a Fidesz kampányában is részt vett: korábban Szájer József kabinetfőnöke volt, majd Habony Árpád központi kampánycsapatának egyik területfelelőse lett.

Habony embere a Habony-közeli műsorban

És ősszel pont abban a műsorban nyert 2 milliót, amit egy Habony-közeli cég gyárt.

Az az Apropó Média Kft. készíti, ami a megbukott Marslakók sorozatot gyártotta, és amiben tavaly januárig részesedése volt a Habonnyal jó kapcsolatot ápoló Halkó Gabriellának, aki Andy Vajna TV2-jének a gazdasági és stratégiai igazgatója.

Holbok Sándor a Maradj talpon!-ban (Fotó: Maradj talpon! / Facebook)

Újra bebizonyosodott, hogy a Fidesz-közeli emberek az utolsó fillér közpénzért is lehajolnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt