Szijjártó szerint hazugság azt állítani, hogy a civil szervezetek a társadalmat képviselik

A külügyminiszter egy sajtótájékoztatón beszélt arról a Hír Tv felvétele szerint, hogy soha nem volt még olyan szavazás, ahol a civil szervezetek közül választhattak volna, ezért hazugság azt állítani, hogy ezek képviselik az embereket.

"Az embereket az emberek által megválasztott parlamenti képviselők és az ennek alapján létrejött kormányok képviselik. És minden ezzel szembeni beállítás, az hazugság. Mert vannak civil szervezetek, amik létrejönnek különböző kezdeményezések alapján, és bizonyos témákban elmondják a véleményüket, ami egy nagyon fontos és nagyon hasznos dolog. De úgy beállítani a dolgot, hogy innentől kezdve az NGO-k mondják meg, hogy mit akar a társadalom, ez azt hiszem, túl van minden határon." - mondta el Szijjártó, aki szerint jogos az a kormányzati kezdeményezés, hogy a közügyekben megnyilvánuló civil szervezetek gazdálkodása átlátható legyen.


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.