Ausztrália automatizálná a határátlépést

Arcfelismerő és biometrikai azonosító rendszerekre cserélik az élő határőröket Ausztrália nemzetközi repterein. A tervek szerint 2020-ra teljesen automatizálhatják a beléptetést Ausztrália nemzetközi határain.

A tervek szerint már idén megkezdik az új, automata határőrbódék kiépítését. Ezek kamerákkal és szenzorokkal lesznek felszerelve, így a belépőknek már útlevél se kell. A gépek arcuk, íriszmintájuk, ujjelnyomatuk alapján azonosítják majd őket.

Az ausztrál határőrség egyik szóvivője szerint az automata rendszer egyrészt a beutazók életét is egyszerűsíti, másrészt segít a határőröknek a növekvő utasforgalom jelentette kihívások leküzdésében.

A cél, hogy a nemzetközi reptérre érkezők is szimplán csak kigyalogolhassanak, mintha csak egy belföldi reptérről távoznának. A kormány reményei szerint a beutazók 90 százalékánál nem is kell majd hús-vér határőröknek beavatkozniuk. (Via The Guardian)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.