Ausztrália automatizálná a határátlépést

2017 január 22., vasárnap 12:25
60

Arcfelismerő és biometrikai azonosító rendszerekre cserélik az élő határőröket Ausztrália nemzetközi repterein. A tervek szerint 2020-ra teljesen automatizálhatják a beléptetést Ausztrália nemzetközi határain.

A tervek szerint már idén megkezdik az új, automata határőrbódék kiépítését. Ezek kamerákkal és szenzorokkal lesznek felszerelve, így a belépőknek már útlevél se kell. A gépek arcuk, íriszmintájuk, ujjelnyomatuk alapján azonosítják majd őket.

Az ausztrál határőrség egyik szóvivője szerint az automata rendszer egyrészt a beutazók életét is egyszerűsíti, másrészt segít a határőröknek a növekvő utasforgalom jelentette kihívások leküzdésében.

A cél, hogy a nemzetközi reptérre érkezők is szimplán csak kigyalogolhassanak, mintha csak egy belföldi reptérről távoznának. A kormány reményei szerint a beutazók 90 százalékánál nem is kell majd hús-vér határőröknek beavatkozniuk. (Via The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt