Szmogriadó Budapesten a szálló por miatt

Budapest
2017 január 22., 05:20
comments 80

Hiába lesz ma a jelek szerint csodás napsütés Budapesten, tartózkodjanak a nagy sétáktól a belvárosban:

szmogriadó van.

A szálló por mennyisége már az egészséget veszélyezteti, ezért a főpolgármesteri hivatal el is rendelte a szmogriadó

riasztási fokozatát.

Ez a gyakorlatban majd hétfőtől jelent korlátozásokat, a főpolgármesteri hivatal tájékoztatása szerint hétfő hajnali hat órától nem közlekedhetnek a fővárosban a forgalmi engedélyük alapján a 0-4 környezetvédelmi osztályba tartozó, valamint környezetvédelmi besorolás nélküli járművek.

A saját forgalmimon már kibogarásztam, a környezetvédelmi osztálybesorolást a forgalmin a V9 kódjel alatt találhatják meg. Az én 8,5 éves Suzukim például 09-es osztályú, úgyhogy ez a korlátozás nagyjából a szocialista roncsokra és az oldtimerekre vonatkozhat a személyautók közül.

A tájékoztatás szerint a korlátozás, további intézkedésig, minden nap reggel hat és este tíz között lesz érvényben a budapesti utakon, kivéve az M0-ás körgyűrű közigazgatási területen belüli szakaszait.

A korlátozás csak akkor nem lép érvénybe, ha a vasárnapi mérési eredmények már jelentős javulást mutatnak. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.