Bárkit, még saját választóit is hajlandó átverni a DK, csak hogy megszerezze az adataikat

POLITIKA
2017 január 25., 11:50
comments 337

Mióta színre lépett a Momentum Mozgalom, hogy összegyűjtsön 138 ezer aláírást a népszavazáshoz olimpia kérdésében, pezseg az ellenzék: aláírásokat gyűjt az LMP, az Együtt és a Párbeszéd, de szavak szintjén támogatja az ügyet még az MSZP is.

A Demokratikus Koalíció honlapján, Facebook-oldalán nem látszik, hogy gyűjtenék-e a kérdőíveket, de a maguk módján ők is meglovagolják a hangulatot. Létrehoztak egy honlapot, ami azt a látszatot kelti, mintha online is alá lehetne írni a kérdőíveket, és ezt nehéz másként lefordítani, mint hogy 

a DK, miközben megpróbálja lerabolni az olimpiaellenes hangulatot, saját választóit is hajlandó átverni, csak hogy megszerezze adataikat.

Semmit nem írnak arról, hogy az online aláírás egyedül arra jó, hogy a DK hozzájusson a gyanútlan tiltakozó címéhez, elérhetőségéhez, Facebook-profiljához, és a párt máris postázhatja a meghívókat pártgyűlésekre, sorjázhatnak a Gyurcsány-kitűzők és egyéb kampány-finomságok. 

A Facebookra is úgy tették ki a linket, hogy aki fővárosi, azért írjon alá az utcán IS, a vidékieknek pedig itt a nagy alkalom, hogy aláírával kiálljon az ügy mellett. És aztán odafér még az is, hogy a Fővárosi Közgyűlésben a DK már akkor kiállt az olimpia ellen, amikor az ellenzéki pártok még támogatták azt.

Írtunk a párt sajtóosztályára, és Gréczy Zsolt kommunikációs főnöknek, hogy mégis mi ez, és egyáltalán, közben azért gyűjtik-e az utcán is a valódi aláírásokat, vagy tényleg csak választóik és az olimpiát ellenző közönség adatainak begyűjtögetésén dolgoznak -  egyelőre nem válaszoltak, de ha fognak, nem hallgatjuk el. 

UPDATE 13.45: Gréczy Zsolt válaszolt,
és a nálunk is linkelt Facebook-posztra mutogatott amiben ugye azt kérik, hogy a fővárosiak az utcai standokon IS írják alá az íveket, amiben persze nem szerepel, hogy tényleg SEMMIT nem ér az online regisztráció a népszavazásnak. Arra nem is válaszolt, hogy gyűjtenek-e egyáltalán aláírásokat, miközben a momentumosok  DK-s standot még nem is láttak. 

Gréczy annyit írt még: sok vidéki szimpatizáns kérdezte, hogyan tudják kifejezni szimpátiájukat az üggyel, ezért is nyitották a honlapot, bár az nem világos, ebből a népszavazás ügye hogyan nyerhetne ki bármit is. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt