Múzeumozz Budapest egyik legjobb magyaros éttermében!

hirdetés
2017 január 25., 08:08
comments 25
ad

Ettél már a füstölt szilvásváradi pisztrángot? Mindenképp kóstold meg az Urban Betyárban!

Igazi autentikus hangulat vár bennünket Budapest egyik legmenőbb éttermében ésélményközpontjában. Fő motívumnak a XIX. századi betyárvilágot választották, aminek elemeit tökéletes összhangba hozták a mai kor igényeivel. Az itt-ott megjelenő két évszázaddal ezelőtti tárgyak a lehető legtermészetesebben olvadnak bele az elegáns, letisztult enteriőrbe.

link Forrás

A felszolgált fogások igazi kulináris élményt nyújtanak, hiszen egytől egyig szemet gyönyörködtetők, ízletesek, és különlegesek. Kihagyhatatlan a füstölt pisztráng beluga lencsesalátával. Alapanyagát egyenest a szilvásváradi Szalajka-völgyből hozzák. Látványkonyhájukban meg is tekinthetjük, hogyan füstölik a hegyi patakokban élő, őshonos halunkat, sőt azt is hogyan rotyog a gulyás a rézkatlanban. À la carte ajánlatában nagyobb részt magyaros ételek találhatók, ám a nemzetközi konyha szerelmesei, sőt a vegetáriánusok, laktózérzékenyek is megtalálják a kedvükre valót. Sör- és borlapjukon is a hazai vonalat részesítik előnyben: csapolt Hedon-sört kérhetünk, vagy a Bortársaság különböző tájegységű termelői közül válogathatunk.

Bátran térjünk be ebédelni: minden héten új, változatos menükínálattal várnak minket. Különtermeinek köszönhetően pedig bármilyen esemény megünneplésére, megrendezésére is kiváló választás. A konferenciatermet a legújabb technikával, az úgynevezett Barco ClickShare rendszerrel szerelték fel, és a mellette lévő kisebb, még hangulatosabb „tükörteremmel” is összenyitható. Büszkeségük az exkluzív VIP-helyiség, ahol meghitten, a többiektől teljesen elszeparálva beszélgethetünk, tarthatunk kisebb sajtótájékoztatót, üzleti tárgyalásokat, miközben rendelésünket Zsolnay-étkészletben szolgálják fel.

Egy eredeti, 150 éves prés melletti körlépcsőn, vagy panorámaliften jutunk le a -1. szintre, ahol egy igazi néprajzi múzeumot alakítottak ki, melyet az étterem vendégein kívül belépőjeggyel az utcáról betérők is megtekinthetnek. A teljesárú jegyhez chipkártya is jár, mellyel egy kis borkóstoláson vehetünk részt. Eredeti, korhű ruhák, eszközök, tárgyak között sétálgatva, borozgatva igazi vidékies életérzés tölt el bennünket, miközben megismerhetjük népünk hagyományait az innovatív technológiák segítségével, mint az audionarráció, illetve a holografikus kivetítés.

Amennyiben szeretnénk meglepni magunkat, vagy barátainkat, családtagjainkat egy kis magyaros emlékkel, élelmiszerrel, akkor az étterem sarkában kialakított Hungaricum Shopban széles választék közül válogathatunk.

Az Urban Betyár ideális választás mindazok számára, akiknek a különleges ízek mellett a rendhagyó koncepciójú, látványvilágában páratlan, minden részletre odafigyelő, vendégmarasztaló miliő is számít!

A cikket Pádár Judit Vivien írta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.