Kemoterápiás kezelésre hozták Budapestre a négyéves kislányt, a rendőrök megbüntették az autót a szmogriadó miatt

belföld
2017 január 26., 9:36
comments 428

A Budapesttől 180 kilométerre eső X. községből érkezett szerdán Budapestre egy házaspár a négyéves, leukémiás kislányukkal, a soros kezelésre - idézte fel a sztorit a 444-nek a fizikai munkásként egy agrárcégnél dolgozó anya ismerőse, akit az asszony felhatalmazott erre.

A gyereket hosszabb ideje kezelik, a kemoterápia miatt az immunrendszere legyengült, tömegközlekedéssel eleve nem is jöhettek volna, így a szmogriadó ellenére a család igen öreg, húsz év körüli Opel Astrájával érkeztek. Az autó a környezetvédelmi osztályba sorolása miatt a szmogriadó alatt nem közlekedhetett volna Budapesten.

Bár úgy érkeztek, hogy a kezelés után azonnal vihetik is haza a gyereket, kisebb komplikáció támadt, így a kislánynak végül maradnia kellett a kórházban. Az anya maradt vele, az apa pedig elindult hazafelé, ekkor intették le a rendőrök.

A férfi a papírjai átnyújtása után állítása szerint hiába mondta a rendőröknek, hogy előjegyzett orvosi kezelésre érkezett a gyerekével, aminek a dokumentumai ott vannak az ülésén, a hatóságot ez nem érdekelte, a dokumentumokat megnézni sem voltak hajlandóak, és 15 ezer forintos büntetést róttak ki rá.

A dolog emberiességi oldalán túl a szmogriadót szabályozó fővárosi rendelet is kitér az ilyen esetekre. A jogszabály 10. paragrafusának "e" pontja kimondja ugyanis:

10. § Az e rendelet 9.§ b) pontja alapján hozott forgalomkorlátozás alól mentesülnek:

.

e) a külön jogszabályban meghatározott betegszállító járművek, valamint a kórházi és járóbetegellátásra,

kezelésre beutalt, előjegyzett beteget szállító gépjárművek;

A történetet a 444-gyel megosztó ismerős igencsak el volt ugyan keseredve attól, hogy az általa neten is megosztott sztorira milyen rosszindulatú olvasói reakciók is érkeztek, de azért örömre is volt oka, egy követője ugyanis azonnal felajánlott egy autót, így ha a kislány következő szállítása idején is érvényben lesz a szmogriadó, a család legális autóval tudja elvinni őt Budapestről. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt