163 millió fontra büntette a Deutsche Bankot a brit pénzügyi felügyelet

A pénzmosási szabályok megsértése miatt 163 millió font (~59 milliárd forint) bírságot szabott ki a Deutsche Bankra a brit pénzügyi felügyelet, a Financial Conduct Authority (FCA). A DB hétfőn az amerikai hatóságokkal kötött egyezsége alapján az USA-ban 425 millió dolláros büntetést fizet ugyanezekért a szabálysértésekért.

Az FCA végrehajtási igazgatója, Mark Steward szerint a DB a szabályok megsértésével sebezhetővé tette a teljes brit bankrendszert, amit így pénzügyi bűncselekmények elkövetésére használhattak. "A büntetés mértéke tükrözi a Deutsche Bank hibáinak súlyosságát" - mondta.

Az FCA megállapításai szerint a Deutsche Bank gyenge technológiai háttere és felügyeleti hiányosságai miatt a bank moszkvai fiókja 2012-14 között 2400 ún. tükörüzletet engedélyezett, ezen felül még 3400 gyanús üzletet találtak, összesen 3,8 milliárd dollár értékben.

A Deutsche Bank tavaly az amerikai igazságügyi minisztériummal kötött 7,2 milliárd dolláros egyezséget a 2009-es pénzügyi válság előtt kötött ügyletei miatt. (Via FT)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.