A világ legnagyobb focisztárja most: Wayne Shaw

Az angol Fa-kupa az a futballtorna, ahol néha egészen kis csapatok is egészen messzire jutnak. Így van ez idén is, amikor a legjobb 16 közé két olyan csapat is bejutott, amely egyébként az angol ötödosztályban szerepel.

Fotó: Sutton United

Egyikük a Sutton United nevű londoni nagyon kis csapat, akik a ma másodosztályú, egykor BEK-döntős Leeds United legyőzésével jutottak a nyolcaddöntőbe. Az angol ötödosztályban még bőven meg lehet élni a fociból, de a csapatok keretébe azért olyan játékosok is beférnek, akik messziről sem néznek ki profi focistának.

Ilyen a most hirtelen Anglia-szerte sztárként ünnepelt Wayne Shaw is, a Sutton ritkán foglalkoztatott cserekapusa. Shaw 45 éves, ami már magában is hír lenne - bár az éppen most rendezett Afrika-kupára az egyiptomiak kivittek egy 44 éves kapust is - de testalkata is figyelemre méltó. 

A Sutton a legjobb 16 között az ünnepelt Arsenalt fogadja, és bár Shawnak nincs sok esélye a kapuba kerülni, nyilván fél Anglia annak drukkol, hogy a Sutton első kapusa lesérüljön, és Shaw kivédhesse Alexis Sánchez és a többiek szemét.

Érdemes megnézni, hogy mit tud ez a középkorú, túlsúlyos férfi: