Kilépett az MSZP-frakcióból Demeter Márta

politka
2017 január 31., 14:56
comments 319

Villámként csapott a Donald Trump megválasztásából még alig felocsúdott globális nagypolitikába a drámai hír: kedden teljesen váratlanul kilépett a Magyar Szocialista Párt parlamenti frakciójából Demeter Márta.

photo_camera MTI Fotó: Illyés Tibor

Demeter 2012 óta az MSZP országos elnökségének tagja, 2014 óta a párt parlamenti képviselője. A szocialista frakcióban leginkább biztonságpolitikai kérdésekkel foglalkozott.

A hírről először beszámoló, MSZP-közeli ügyekben hagyományosan jól értesült Népszava nem szolgált magyarázattal a kilépés hátteréről.

Kedd délután viszont az MSZP közleményt adott ki, amelyben

„az MSZP emlékezteti Demeter Mártát, hogy parlamenti mandátumát az MSZP szavazóitól kapta, így ez a felhatalmazás csupán a szocialista frakcióban betöltött képviselői helyre vonatkozik. Demeter Mártának ezért vissza kell adnia parlamenti képviselői helyét, hogy azt a választók akaratának megfelelően továbbra is egy MSZP-s politikus tölthesse be.

Bízunk benne, hogy egykori képviselőtársunk megfontolja ezt a körülményt és tiszteli annyira a választók akaratát, hogy a tőlük kapott felelősségteljes megbízatással együtt a parlamenti mandátumáról is lemond.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt