Kilépett az MSZP-frakcióból Demeter Márta

politka
2017 január 31., 14:56

Villámként csapott a Donald Trump megválasztásából még alig felocsúdott globális nagypolitikába a drámai hír: kedden teljesen váratlanul kilépett a Magyar Szocialista Párt parlamenti frakciójából Demeter Márta.

Demeter Márta független képviselő 2016. november 23-án, még az MSZP vezérszónokaként szólal fel a honvédség részletes bontású létszámáról szóló törvénymódosítás általános vitájában a Parlament plenáris ülésén.
photo_camera MTI Fotó: Illyés Tibor

Demeter 2012 óta az MSZP országos elnökségének tagja, 2014 óta a párt parlamenti képviselője. A szocialista frakcióban leginkább biztonságpolitikai kérdésekkel foglalkozott.

A hírről először beszámoló, MSZP-közeli ügyekben hagyományosan jól értesült Népszava nem szolgált magyarázattal a kilépés hátteréről.

Kedd délután viszont az MSZP közleményt adott ki, amelyben

„az MSZP emlékezteti Demeter Mártát, hogy parlamenti mandátumát az MSZP szavazóitól kapta, így ez a felhatalmazás csupán a szocialista frakcióban betöltött képviselői helyre vonatkozik. Demeter Mártának ezért vissza kell adnia parlamenti képviselői helyét, hogy azt a választók akaratának megfelelően továbbra is egy MSZP-s politikus tölthesse be.

Bízunk benne, hogy egykori képviselőtársunk megfontolja ezt a körülményt és tiszteli annyira a választók akaratát, hogy a tőlük kapott felelősségteljes megbízatással együtt a parlamenti mandátumáról is lemond.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.