Kilépett az MSZP-frakcióból Demeter Márta

Villámként csapott a Donald Trump megválasztásából még alig felocsúdott globális nagypolitikába a drámai hír: kedden teljesen váratlanul kilépett a Magyar Szocialista Párt parlamenti frakciójából Demeter Márta.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Demeter 2012 óta az MSZP országos elnökségének tagja, 2014 óta a párt parlamenti képviselője. A szocialista frakcióban leginkább biztonságpolitikai kérdésekkel foglalkozott.

A hírről először beszámoló, MSZP-közeli ügyekben hagyományosan jól értesült Népszava nem szolgált magyarázattal a kilépés hátteréről.

Kedd délután viszont az MSZP közleményt adott ki, amelyben

„az MSZP emlékezteti Demeter Mártát, hogy parlamenti mandátumát az MSZP szavazóitól kapta, így ez a felhatalmazás csupán a szocialista frakcióban betöltött képviselői helyre vonatkozik. Demeter Mártának ezért vissza kell adnia parlamenti képviselői helyét, hogy azt a választók akaratának megfelelően továbbra is egy MSZP-s politikus tölthesse be.

Bízunk benne, hogy egykori képviselőtársunk megfontolja ezt a körülményt és tiszteli annyira a választók akaratát, hogy a tőlük kapott felelősségteljes megbízatással együtt a parlamenti mandátumáról is lemond.”

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.