Trump kirúgta az igazságügy-minisztert, mert védeni akarta a menekülteket

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Azonnal hatállyal felmentette az ideiglenes igazságügyi minisztert Donald Trump, helyére pedig Dana Doentét, a virginiai Alexandria ügyészét nevezte ki. Az 57 éves Sally Yates csak ideiglenes látta el a tárca vezetését, mert Trump jelöltjének, Jeff Sessions alabamai republikánus szenátornak még tart a kongresszusi meghallgatása. Az Obama által kinevezett Yatesnek azért kellett idő előtt távoznia, mert 

hétfő délután feljegyzésben utasította vissza, hogy védelmébe vegye az elnök bevándorlásról szóló rendeletét, és ilyen értelmű utasítást adott munkatársainak is. 

A minisztérium dolgozóinak küldött körlevelében kétségbe vonta a hét országból átmeneti időre felfüggesztett beutazást kimondó elnöki rendelet erkölcsösségét és jogszerűségét. 

"Azért vagyok felelős, hogy a minisztérium bíróságokon képviselt álláspontja összhangban legyen intézményünk magasztos kötelességével, az igazságosság állandó keresésével és az igazság melletti kiállással," 

írta Yates. (BBC)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.