Hatmilliárdot kapott az államtól a Rákay "Kétmillió" Philipet az igazgatóságába emelő cég

2017 február 1., szerda 18:34
111

Egymilliárdról 7 milliárd forintra emeli az állam a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. tőkéjét, írja a Világgazdaság. A céget 2004-ben privatizálták, de aztán tavaly novemberben kétmilliárdért visszavásárolta az állam a Haszonhatár Kft nevű magáncégtől. Ezek szerint most ráköltöttek még hatmilliárdot, miért is ne.

Farkas Sándor – akinek az a titulusa, hogy

a mintagazdaságként működő ménesbirtok újjászervezésének összehangolásáért felelős kormánybiztos

– nyilatkozott a Világgazdaságnak, és (amellett, hogy hangsúlyozta a jelentős magyar ménesállomány létrehozásának fontosságát, és elmondta, hogy a cég elbénázta az őszi munkákat, mivel későn kezdtek szántani, így egy csomó növény elfagyhat, ezért aztán nem is tudja számszerűsíteni az idén várható pénzügyi eredményeket) azt mondta: a vállalat fontos feladata a turizmus fejlesztése. Ezért igazolták le az igazgatóságba

Rákay Philipet,

aki korábban zenei műsorok vezetőjeként, majd az MTV intendánsaként tevékenykedett. Rákayhoz közel áll a lovassport és komoly marketingtapasztalatai vannak, ezért segíthet a lovasturizmus felfuttatásában.  

Rákay Philip a 2016-ös, illetve a 2015-ös Kötcsei találkozón.

(Világgazdaság)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt