Egy olasz falu máris szobrot állítana Trumpnak

külföld
2017 február 08., 07:56
comments 65

Donald Trump még három hete sincs hivatalban, de egy olasz falu, Vagli di Sotto önkormányzata már arról tárgyal, hogy márványszobrot emelnének az amerikai elnöknek. Mario Puglia polgármester szerint a munka már meg is kezdődött. Eddig összesen 100 ezer eurónyi magánadományt ajánlottak fel a célra Olaszországból és az Egyesült Államokból.

Vagli di Sotto - Fotó: Wolfgang Fuchs / Bilderberg
photo_camera Vagli di Sotto - Fotó: Wolfgang Fuchs / Bilderberg

A szobrot a falu Becsület és becstelenség nevű parkjában állítanák fel, a polgármester szerint a történelem majd eldönti, hogy Trumpra melyik jelző vonatkozik. Ők nem akarják megmondani, hogy az új elnök helyesen cselekszik vagy nem. Puglia szerint az a fontos, hogy az elnök betartja a kampányban tett ígéreteit.

A város vezetése természetesen azt várja a szobortól, hogy majd beindítja a turizmust, abban is bíznak, hogy még egyszer Trump is ellátogat hozzájuk. Egyébként a Becsület és becstelenség parkban korábban már szobrot kapott az a kutya is, akik a párizsi terrortámadások után lőttek le a terroristák, de ott áll a Costa Concordiáról elmenekülő kapitány emlékműve is. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.