Két és fél Quaestor-ügynyi veszteséget hozott össze egy dán cég egyetlen év alatt

gazdaság
2017 február 08., 20:38
comments 63

A világ legnagyobb teherszállító cége, a főleg tengeri konténerszállító (de olajipariban is aktív) dán A.P. Moller-Maersk A/S akkora veszteséget hozott össze, mint dán cég még soha: a 2016-os évet

1,9 milliárd dolláros veszteséggel (550 milliárd forint) fejezték be,

ami azért is csalódás lehet, mert az elemzők egymilliárd dollár körüli nyereséget vártak. De arra nem számíthattak, hogy a cég le fog írni 2,7 milliárd dollárnyi értéket, főleg az olajmezőinek és más szolgáltatásainak értékéből.

photo_camera Egy Maersk hajó (Fotó: AFP)

A Maersk hosszú távon is bajban van, hiszen hatalmas túlkapacitás alakult ki a világ teherszállítási piacán, de a dánok inkább előre menekülnek: megvették egy német versenytársukat, a Hamburg Süd-ot, és további piaci részesedést akarnak szerezni. Persze ennek is betehet, ha esetleg középtávon egy komolyabb kereskedelmi háború indulna. (Financial Times, Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.