Házi őrizetbe került Budaházy György

2017 február 13., hétfő 16:53
186

Kora este kiszabadult az előzetes letartóztatásból Budaházy György, akit 2016 augusztusában nem jogerősen 13 év fegyházbüntetésre ítéltek. Az elsőfokú ítélet után Budaházy, aki korábban házi őrizetben volt, előzetes letartóztatásba, a Venyige utcai börtönbe került.

Budaházy György az ellene és 16 társa ellen terrorcselekmény miatt indult per tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. augusztus 30-án. A bíróság az elsőfokú ítéletben 13 év fegyházbüntetésre ítélte a terrorcselekménnyel, testi sértéssel, kényszerítéssel vádolt Budaházy Györgyöt. (Fotó: Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs / MTI) Fotó: Mohai Balázs

Csakhogy ma délután átvitték a Nagy Ignác utcai bv-intézetbe, ahonnan az enyhébbnek számító házi őrizetbe került. Az Origo szerint kora este az érdi lakásába szállították.

A Magyar Nemzet szerint minden bizonnyal a Kúria döntött a házi őrizetbe helyezésről, és a hatóságok hasonlóan jártak el a másod- és negyedrendű vádlottaknál is.

Update: Az MTI kereste Szikinger Istvánt, Budaházy György ügyvédjét, aki a sajtóból értesült védence kiengedéséről. Mint mondta, a Kúria döntése állhat a háttérben: a Fővárosi Törvényszék augusztusi, elsőfokú ítélethirdetése után házi őrizetet rendelt el, ami ellen a vádhatóság fellebbezett, de Budaházy György október végéig otthonában tartózkodott, és csak akkor vitték vissza a börtönbe, amikor a Fővárosi Ítélőtábla helyt adott a vádhatóság fellebbezésének. Ezután Szikinger újabb kérelmet adott be a házi őrizet érdekében, ezt fogadhatta el a Kúria. Hivatalos értesítést nem kaptak, a Kúria az MTI-nek keddre ígért tájékoztatást.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt