Alpesi bivak, bérelhető külföldiek Kínában, közösségi kert Lisszabonban - Három rövidfilm arról, hogy mennyi mindent jelenthet nekünk a város

FILM
2017 február 15., 21:07
comments 11

Március 2-a és 5-e között kilencedik alkalommal rendezik meg a Budapesti Építészeti Filmnapokat a Kortárs Építészeti Központ szervezésében, idén többek között a városhoz fűződő személyes kapcsolatok és az épületek megfoghatatlan vonzereje lesznek majd azok a témák, melyek összefogják a filmeket.

A filmnapok előtt még is fogunk jelentkezni részletesebb filmajánlóval, de a 35 filmet bemutató fesztivál honlapján és Facebookon már most is lehet böngészni a programot. 

Apró betekintést jelenthet az Építészeti Filmnapok hangulatába három rövidfilm, melyek a korábbi években szerepeltek a programban, most pedig teljes egészében fenn vannak az interneten. Ha valaki épp programot keresett szerda estére, akkor ajánljuk ezt a három filmet.

Az első a Bérelj külföldit Kínában: "Kínai ingatlanfejlesztők külföldieket bérelnek fel, hogy hírességként pózolva szellemvárosokat népszerűsítsenek, hogy az egyébként nem túl világi és élettel teli városokat is értékesíteni lehessen. A rendező a provinciális Nyugat-Kínába utazott, hogy bemutassa azokat a cégeket, amik külföldieket toboroznak, majd adnak bérbe többnyire ingatlanfejlesztő cégek különböző eseményeire."

link Forrás

A második a mindössze négy perc hosszú Alpesi bivak: "A hegyi szálláshely 2045 méterrel a tengerszint felett, a Kamniki-Alpok szívében fekszik. A projektben részvevők szinte mind önkéntes alapon, a szlovén hegyvidék iránti tiszteletből és szeretetből vettek részt az építésben, hogy a menedék még évekig szolgálhassa a hegymászókat."

link Forrás

A harmadik pedig a H2T: "Rövid dokumentumfilm egy urbanisztikai beavatkozásról a Lisszabon melletti Trafariában. Az építészek a közösséggel együtt dolgoztak, és miután megismerték a környéket és a lakókat, úgy döntöttek, hogy közösségi kerteket hoznak létre a negyed három különböző pontján. Egyszerű urbanisztikai eszközök segítségével találkozási pontokat hoztak létre és a helybeliekkel együtt saját élelmiszer megtermelésébe kezdtek." 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.