Gundel Takács: Legyen népszavazás, ne csináljunk hülyét magunkból a világ előtt

politika
2017 február 22., 09:50
comments 366

Gundel Takács Gábor műsorvezető-sportriporter -  három héttel azután, hogy elhagyta a közmédiát - a Budapesti Olimpiáért Mozgalom (BOM) szóvivője lett. A bejelentéssel párhuzamosan adott egy interjút a Szemlélek blognak a miértekről. 12 éve tagja a BOM-nak, szerepvállalása egyáltalán nem új, és nem arról van szó, hogy ezzel új állást vállalt, mert társadalmi munkában, ingyen látja el a feladatait. 

"Az egy sajátos helyzet, hogy a BOM szándéka jelenleg egybeesik a kormánypártéval, de nem a BOM támogatja a Fidesz ügyét, hanem éppen fordítva van." - festette le a helyzetet a tévés, aki akkor is elvállalta volna a feladatot, ha marad az MTVA-nál.  

"(...) mert láthatóan kisiklott valahol az egész. Az olimpia rendezése nem vesztes ügy, nem rossz ötlet, s a különféle reakciókból, például a Momentum megszólalásaiból is látható, hogy nem magával a sporteseménnyel van a baj" - mondja az interjúban Gundel Takács, aki a BOM tagjaként egyértelműen azt szeretné, ha lenne népszavazás.

Szerinte nem ment még el a hajó, akár 2028-at is meg lehet majd próbálni, de komolyan kell venni a kritikákat, meg kell vizsgálni, miért esett vissza a projekt társadalmi támogatottsága. Gundel Takács egyébként nagyon optimista, hogy jó irányba vinné a várost az olimpia, szerinte a közepes méretű városokra optimalizált Agenda 2020 program nagy lehetőség lenne Budapest számára. 

"Szerintem hülyét csinálnánk magunkból a világ előtt. Azt üzennénk, hogy merünk kicsik, jelentéktelenek lenni" - válaszolta arra a kérdésre, mit szólna, ha a kormány (illetve a Főváros) végül visszalépne a pályázattól népszavazás kiírása helyett. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.