"A szégyen mi lett volna, a népszavazás?" - váratlan helyről kapott úgynevezett kérdést Orbán Viktor

media
2017 február 24., 09:06
comments 539
Budapest, 2017. február 24...Orbán Viktor miniszterelnök érkezik 2017. február 24-én a Kossuth Rádió stúdiójába, ahol interjút adott a 180 perc címû mûsorban. Mögötte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetõje...MTI Fotó: Máthé Zoltán
photo_camera Budapest, 2017. február 24...Orbán Viktor miniszterelnök érkezik 2017. február 24-én a Kossuth Rádió stúdiójába, ahol interjút adott a 180 perc címû mûsorban. Mögötte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetõje...MTI Fotó: Máthé Zoltán

A Kossuth Rádió szokásos péntek reggeli adásában beszélt először az olimpiai pályázat visszavonásáról Orbán Viktor miniszterelnök, akit hallhatóan megviselt a héten, hogy (az olimpiai bizottság elnökével és a főpolgármesterrel közösen) meg kellett mentenie a szégyentől és a lejáratódástól Magyarországot, és visszavonnia a pályázatot. 

"Tulajdonképpen a szégyen az mi lett volna, a népszavazás?" 

- kérdezi másodikra a műsorvezető Kocsis Éva, és Orbánt annyira meglepi a kérdés, hogy néhány pillanatig hirtelen azt sem tudja, hogyan fogjon neki a válaszhoz, hogy aztán rutinosan egy "Nézze..." felütéssel csináljon magának időt, összeszedje a gondolatait, és rendet tegyen a fejekben.

A szégyen egyébként az lett volna, hogy még ha meg is nyerik az olimpia támogatói a népszavazást, ami Orbán szerint nem lett volna esélytelen egyáltalán, az is maximum többséget jelentett volna a lausanne-i olimpiai döntőbizottság előtt, pedig ott "egységet kell mutatni, nem többséget". Nagyon elvertek volna minket, úgyhogy inkább ki sem álltunk. (A teljes felvétel itt hallgatható meg.)

A döntést egyébként a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a perui Limában hozza meg szeptemberben. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.