A szomáliai kalózokat túlélte, most a Fülöp-szigeteken lefejezték a dzsihádista emberrablók

Jürgen Kantner német vitorlázó korábban szerencsésnek mondhatta magát, amikor 2008-ban kiszabadult az őt elrabló szomáliai kalózok karmai közül. Tegnap azonban lefejezték fülöp-szigeteki dzsihádisták, és ennek bizonyítékaként egy videót is kiraktak az internetre.

Jürgen Kantner és Sabrine Merz 2009-es kiszabadításuk után.

A hetvenéves Kantner és Sabrine Merz nem hagytak fel veszélyes hobbijukkal 2008 után sem, pedig akkor közel két hónapig tartották őket fogva szomáliai kalózok, és csak azután engedték őket szabadon, hogy több százezer eurónyi váltságdíjat fizettek.

Tavaly november 6-án újra veszélyes helyen vitorláztak, a Fülöp-szigetek dzsihádisták által ellenőrzött tengerein. A helyi Iszlám Állam-imitátor csoport, az Abu Szajjif elrabolta Kantnert, utastársát, Merzet még az akció során megölték. Harmincmillió peso (nagyjából félmillió euró) váltságdíjat követeltek Kantnerért, egy erről szóló videót el is juttattak a német nagykövetséghez.

Az Abu Szajjiffal szemben offenzívát indított a manilai kormány. A lázadók jelenleg 19 külföldön tartanak fogságban. (Straits Times, AFP)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.