Az emberi hülyeség tizedeli a cuki bahamai strandmalacokat :-(

Kevés cukibb dolog van a világon a bahamai strandmalacoknál:

Ezért is megrázó a minapi hír, hogy az elmúlt napokban hirtelen hét malac is elpusztult. A jelek szerint pusztulásuk oka

az emberi hülyeség.

"A disznókat rossz táplálékkal etették" - nyilatkozta az egyik malac tulajdonosa, Wayde Nixon a helyi Nassau Guardiannek.

A bahamai disznók a szigetország egyik lakatlan zátonyán élnek Big Major Cayben. Hogy hogyan kerültek oda, azt senki se tudja. A kormány turisztikai hivatala a népszerű legendára szokott hivatkozni, amely szerint a malacok ősei egy hajótörés túlélőiként vetődtek itt partra. Esetleg eredetileg a tengerészek táplálékának szánták őket, csak valamiért a Bahamáknál ledobták őket a hajóról.

Egy bahamai strandmalac. Fotó: Venture Minimalists / Flickr CC BY-NC-ND 2.0

Népszerűségükre jellemző, hogy nemrég még Donald Trump Jr., az elnök legnagyobb fia is felkereste őket.

De ennek a népszerűségnek árnyoldalai is vannak. A teljesen jámbor állatok nagyon barátságosak a turistákkal, akik elég hülyék ahhoz, hogy ártsanak nekik. "Kezd tarthatatlanná vállni a helyzet, hogy mindenki, aki idejön, ételt hoz és azt csinál, amit akar" - mondta Nixon. "Sörrel, rummal itatják a disznókat, lovagolnak rajtuk, ilyesmi".

A tragikus malacpusztulás óta a helyi agrárminisztérium olyan új szabályozáson gondolkozik, amely tiltaná az állatok etetését. A bahamai halászati szolgálat tavaly a delfinek védelmében javasolt hasonlóan szigorú szabályozást, amely még a delfinekkel úszást is tiltotta volna. (Via Quartz)