Magyarországra jött, 1 millió eurót esett az ára

2017 március 1., szerda 6:55
Jobbra Szuk Hjundzsun ünnepel még 2013-ban (Fotó: Gregorio Cunha / AFP) Fotó: GREGORIO CUNHA

Hétvégi összefoglalónkban megemlékeztünk a Debrecen új igazolása, a dél-koreai válogatott Hjun-Dzsun Szuk második pályára lépéséről, aki csereként szállt be az első félidőben, voltak is jó megmozdulásai, de aztán gyorsan belehalványult a meccsbe. 

A 25 éves Szuk február 13-án az FC Portótól került kölcsönben Debrecenbe, azóta két meccsen összesen 102 percet játszott, kapura egyszer próbált lőni, de akkor sem találta el, párharcai több mint felét elbukta. A játékos papíron a szezon végéig marad, a magyar klub fizetett is érte valamennyi kölcsönvételi díjat, és ilyenkor értelemszerűen a fizetését is az új csapat állja, 

Mint azt a a Sport észrevette, a futballpiacon mértékadónak tekintett transfermarkt.de szerint az átigazolás pillanatában Szuk piaci értéke 2,7 millió euró, azaz nagyjából 830 millió forint volt. Azóta viszont a szakportál újraárazta a játékosokat, és Szuk már csak 1,8 millió eurót, azaz 550 millió forintot ér. 

Az NB1-ben azért még egy gyengébb Szuknak is lehet egy jó szezonja, még így is ő a legértékesebb spíler a ligában, igaz összességében a Fradi kerete már többet ér, mint a Debrecené. A játékos értékének zuhanása nyílván nem a 100 perc alatt mutatott játék eredménye, valószínűleg már a Porto sem véletlenül adta kölcsön a török Trabzonspor után a magyar csapatnak. 

Valami nincs feltétlenül rendben Szukkal, mert amikor tavaly nyár végén néhány hónapra a törökökhöz igazolt, még 3,5 millió euróra taksálták az értékét.