Tom Hanks kávéfőzőt küldött a Fehér Házban dolgozó újságíróknak, hogy bírják a küzdelmet az igazságért

külföld
2017 március 02., 19:25
comments 78

Az amerikai színész régi szokását elevenítette fel, először még 2004-ben, George W. Bush elnökségének kezdetén küldött egy kávéfőzőt a Fehér Házba akkreditált újságíróknak.

Idén a gép mellé egy üzenet is állt, amit Hanks egyik kedvenc írógépén írt le. Az állt rajta, hogy "a Fehér Ház sajtós stábjának. Tartsák fenn jó harcukat az Igazságért, az Igazságosságért és az amerikai útért. Főleg az Igazságért."

link Forrás

Az idei kávéfőzőnek azért is lehet különleges jelentősége, mert a Trump-adminisztráció rögtön induláskor elég heves viszonyt alakított ki a sajtóval: múlt héten például a Guardian, a New York Times és a CNN stábját tiltották ki az elnöki szóvivő, Sean Spicer eligazításáról. 

Hanks ismert demokrata-szimpatizáns, nyíltan támogatta Hillary Clinton jelöltségét, Trumpot pedig elég élesen támadta, igaz, megválasztása óta már arról beszélt, hogy az Egyesült Államok volt már nagyobb bajban is, és még mindig ez a legnagyszerűbb ország a bolygón.

Tom Hanks 2016 őszén
photo_camera Tom Hanks 2016 őszén (Silvia Lore / NurPhoto)

Legutóbb 2010-ben küldött kávéfőzőt a Fehér Házba, amikor megtudta, hogy a 2004-ben adományozott gépét még mindig használják, és már elég rossz állapotban van. Akkor meg is üzente, hogy használat után ki kéne mindig tisztítani. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.