Meghalt Fritz, a berlini jegesmedvebocs

ÁLLAT
2017 március 07., 11:47
comments 34
Fritz - Fotó: AFP/Tierpark Berlin/dpa
photo_camera Fritz - Fotó: AFP/Tierpark Berlin/dpa

Elpusztult a német főváros négy hónapos jegesmedvéje, amelynek születését nemrég még kisebb csodaként ünnepelték. A Tierpark Berlin szerint Fritz halálát gyors lefolyású májgyulladás okozta. 

Fritz volt 22 éve az első jegesmedve, amely a berlini állatkertben született november 3-án. Gyanús volt, hogy vasárnap valamiért sokkal nyugodtabban viselkedett, mint egyébként. 

Az állat napok óta apátiában volt, az ultrahangos, a CT- és a Röntgen-vizsgálatok azonban nem mutatták ki ennek konkrét okát. Rossz májértékeire különleges antibiotikumot és fájdalomcsillapítót kapott a bocs, de ez sem segített, hétfő este rendszertelenné vált a légzése és elpusztult. 

2006-ban hasonlóan lelkesen fogadták Berlinben egy másik jegesmedve, Knut születését. A másik berlini állatkertben, a Zoologische Gartenben született bocs 2011-ben szintén hirtelen pusztult el. (Tagesspiegel/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.