Tízezressel akarta rávenni a svédországi bevándorló tinédzsereket balhézásra az orosz tévéstáb

külföld
2017 március 07., 18:53

Fejenként 400 svéd koronát ígért egy orosz tévéstáb néhány svédországi tizenéves bevándorlónak egy stockholmi külvárosban, Rinkeby-ben, hogy a kamera előtt törjenek-zúzzanak egy picit – írja a skandináv sajtó.

Odajöttek hozzánk, és azt mondták, szeretnének egy kis akciót látni. Négyszáz koronával akartak lefizetni minket – idézik az egyik tizenévest.

400 svéd korona nem a világ pénze, kb 13 ezer forintnak felel meg, ami miatt Svédországban a magas árak miatt még kevésbé éri meg jogi kockázatot vállalni, mint Magyarországon. Nem sokkal később megjelent a rendőrség is, ami után inkább elment a tévéstáb a helyszínről. Az nem derült ki, hogy pontosan melyik orosz tévéről van szó (az RT vagy az NTV lehet a potenciális jelölt).

Rinkeby egy elég unalmas külváros, mégis a világsajtó érdeklődésének középpontjába került, amikor Donald Trump amerikai elnök nem létező terrortámadásokról beszélt, miután megnézett egy műsort a Fox Newson, aztán ezt követően valóban történt egy kisebb zavargás Rinkeby-ben. Rengeteg tévéstáb szállta meg ezt követően a környéket az orosz tévéktől az amerikai Trump-párti sajtóig, hogy a békés Svédországot dúló migránshordákról forgassanak. (Radio24syv, Foreign Policy)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.