Vaddisznók vették át az uralmat az atomkatasztrófa után kiürült japán városban

A 2011-es fukushima-i atomkatasztrófa után a környék számos települését kiürítették, tömegesen telepítették át az embereket más városokba. Az elmúlt években ezeket a városokat az addig a közeli hegyekben élő vaddisznók foglalták el. 

(Christopher Furlong/Getty Images)

Most lehetőség lenne az embereknek egyes városokba visszaköltözni, de például a tengerparti Namie városában nem egyértelműek az uralmi viszonyok, vannak, akik szerint ott valójában az emberre is támadó vadkanok uralják a várost. Az üresen álló városban rengeteg táplálékot találtak és senki nem zargatta őket. 

Az állatok terjeszkedése évek óta gondot okoz a hatóságoknak, 2016 áprilisában 300 állatot be is fogtak, de ezzel messze nem oldódott még meg a probléma. 

Hivatalosan március végén ér majd véget a lakhatási tilalom Namie városában, de a 21500 egykori lakos többsége nem akar visszatérni, félnek a sugárzástól. Azóta kiderült, hogy sokan a vadállomány miatt is aggódnak. (Quartz)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.