A brazil elnök elmenekült "szellemlakta" rezidenciájáról

2017 március 12., 06:39
Az alvorada palota. Secretaria de Imprensa e Porta-Voz da Presidência da República
photo_camera Az alvorada palota. Fotó: Secretaria de Imprensa e Porta-Voz da Presidência da República

Feladta az Alvorada palota luxusát és a közeli alelnöki rezidenciára költözött Michel Temer brazil elnök és 33 éves szépségkirálynő neje, Marcela. Az Alvorada sokak, köztük az én álomotthonom is lehetne hatalmas üvegfalaival, medencéjével és végtelen gyepével. De a 76 éves Temer nem talált megnyugvást a világhírű brazil építész, Oscar Niemeyer remekművében.

"Valami furát éreztem ott. Éjjelente nem tudtam aludni, már az első estétől. Nem volt jó az energia" - mondta az elnök.

"Marcela is így érzett. Egyedül [hétéves fiúk] Michelzinho szerette, ő fel-alá rohangált" - mesélte Temer.

A Globo napilap jelentése szerint Marcela még papot is hívott, hogy megtisztítsa a palotát az ártó szellemektől, de ez nem járt sikerrel. Ezután döntöttek úgy, hogy visszaköltöznek az alelnöki Jaburu palotába, ahol a volt elnök, Dilma Rousseff lemondásáig Temer alelnökként élt. Temer Rousseff lemondásával lett elnök, az ő utódlásáról viszont azóta se töltöttek, így a Jaburu mostanáig üresen állt. (Via Japan Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.