Az Iszlám Állam támadt volna egy esseni bevásárlóközpontban

külföld
2017 március 12., 18:20
comments 43

Vasárnap jelentette be a német belügyminisztérium, hogy minden bizonnyal a 

az Iszlám Állam készült támadást végrehajtani szombaton egy esseni bevásárlóközpontban.

A nyugat-németországi városban szombat reggel, még a boltok nyitása előtt lezárták az épületet terrorfenyegetettség miatt. Az ARD televíziónak Thomas de Maiziere belügyminiszter elmondta

a tervezett merényletet sikerült meghiúsítani a szövetségi és a helyi biztonsági hatóságok éberségének köszönhetően. 

A miniszter szerint a tervezett támadással egy személyt hoztak összefüggésbe, akit korábban is az Iszlám Államhoz kötöttek, és akiről tudják, hogy Németországból Szíriába utazott. A belügyminiszter hangsúlyozta, a terrorfenyegetettség szintje továbbra is magas Németországban. 

Bernd Thissen/dpa
photo_camera Bernd Thissen/dpa

A Reutersnek biztonsági források elmondták: a hatóságok arra figyeltek fel, hogy az Iszlám Állam egy német állampolgárságú híve támadás elkövetésére szólított fel Szíriából. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.