18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Orbán nem véletlenül csicskázott a parlamentben, valószínűleg egy leendő slágert akart népszerűsíteni

POLITIKA
2017 március 14., 11:24
comments 43

Aki nem bírja a trágáságot, ne olvassa tovább, mivel aktuálpolitikai elemzés következik!

Sokakat elemien meglepett, hogy a keresztény-nemzeti miniszterelnök hétfőn a kicsit sem polgári stílusú "csicska" szót használta a parlamentben egy Vona Gáborral megvívott szópárbaj közben.

Normális esetben ilyen valóban nehezen történhet meg. Én azonban arra gyanakszom, hogy Orbán nem véletlenül viselkedik ilyen furcsán 2017-ben: előbb a szoftbuzizás-szoknyázás a parlamentben, most meg ez a csicskázás. A titokzatos jelenség rögtön értelmet nyer, ha tudjuk, hogy Orbán eltrágárosodása közvetlenül azután következett be, hogy feltűnt az éterben egy elképesztően trágár online sztárpalánta, Norberto.

Norberto a teljes ismeretlenségből egy rakás, nagyjából egyidőben feltöltött számmal jelent meg a Youtube-on, 2017. elején. Ha meghallgatod eddigi legfülbemászóbb slágerét, a Csicskát, te is fel fogsz kiáltani: hiszen Orbán pont ebben a szellemben szól hozzá mostanában a Parlamentben!

link Forrás

Norbertót az különbözteti meg a többi rappelve diszkózó, autotune-mániás önjelölt Youtube-sztártól, hogy meglepően, néha már-már sokkolóan piszkos szájú. Csakúgy, mint a feltűnése óta Orbán Viktor. Nem lehet véletlen, hogy Orbán éppen azután emelte be a polgári-kereszténydemokrata politizálás szótárába a csicskát, hogy Norberto több, mint százszor ejti ki a szót egyik bemutatkozó számában.

De a párhuzamok ennél mélyebbre mennek. Orbán gyakorlatilag ezt mondta Vonának az első parlamenti szópárbajuk alkalmáva, csak kicsit más szavakkal:

Facebookon pózolsz, azt hiszed az gizda / pedig nem vagy más, csak egy kibaszott nagy csicska

Hogy másodjára, hétfőn lelazuljon, és már szövegileg is szinte Norberto szájából vegye ki a szót, úgyis mint

Egy csicska vagy, egy csicska vagy, egy csicska vagy egy igazi csicska vaaaagy, csicska, csicska jeeeeeeee

A popsztárral való ilyen fokú azonosulás előrevetíti, hogy a közeljövőben több norbetóista megnyilvánulásra is számíthatunk a miniszterelnöktől. Na de konkrétan milyenekre? 

Ha még jobban eldurvul a Jobbik-Fidesz-viszony, a szoknyázáson túllépő Orbán jó eséllyel nyúlhat a Jó a segg gondolatvilágához és szókészletéhez, amit ez az idézet illusztrál a legjobban:

Dobd le a textilt, dobd le a bugyidat / Nem érdekel a csávód, megbaszlak tutira

link Forrás

A norbertói életmű vizsgálata alapján azonban mégsem teljesen reménytelen a helyzet! Bár Orbán a 2018-as választásokra kacsintgatva villámgyorsan szinte a robbanásig fokozta az ellentétet Vona Gáborral, a nagy taktikus bármikor visszaléphet, hogy a csak rá - és a "Nekem kell ez a nő"-ben megismert Norbertóra - jellemző módon egyszer csak azt énekelje Vonának a Parlamentben, hogy 

Jó ez a parti, tedd fel a kezedet / kapd el a ritmust, rázzad a seggedet / O, ó a seggedet

Akkor aztán végképp vakarhatja a fejét az összes olyan elemző, aki nem ismeri Norberto munkásságát!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.