Trump volt tanácsadói nagyvállalatoknak ígérik, hogy kezelik a Trump Twitteres ámokfutásaiból eredő kockázatokat

gazdaság
2017 március 14., 17:06
comments 76

Ha Donald Trump beleszól egy nagyvállalatnak, akkor annak rendszerint milliárdokkal csökken az értéke. Ez történt a közelmúltba a Lockheed Martinnal, a Boeinggel, a Pfizerrel és a Toyotával: megjelent egy Trump-tweet, amiben megnevezte a cégeket negatív összefüggésben, és rögtön zuhanni kezdett a cégek árfolyama.

Trump volt kampánytanácsadói, Corey Lewandowski és Barry Bennett most indítottak egy lobbi-tanácsadócéget, az Avenue Strategies-t, ami azt ígéri a nagyvállalat ügyfeleinek, hogy segítnek kezelni ezt a kockázatot.

Ha [az elnök] úgy dönt, hogy beszól nektek, akkor semmit nem tudtok csinálni. De ha meg akarjátok tudni, hogyan lehettek sikeresek ebben a környezetben, mi tudunk segíteni

– mondta Bennett az Independent szerint. A cég honlapján azt ígéri, hogy az ügyfelek igényeinek és helyzetének megfelelően segít megtalálni a helyes stratégiát, amivel kikerülnek Trump ellenségei közül.

AFP PHOTO / Nicholas Kamm
photo_camera AFP PHOTO / Nicholas Kamm

Egyébként nem ez az első cég, ami üzleti lehetőséget látott Trump Twitteres ámokfutásaiban: egy San Francisco-i startup, a Trigger olyan szolgáltatással jelentkezett idén, ami figyelmeztetéseket küld tőzsdei üzletkötőknek minden Trump-Twitterüzenetnél. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.