Egy zongorából került elő rengeteg arany, a brit hatóságok most próbálnak rájönni, hogy kié lehet

A brit hatóságok felhívások útján próbálják most megkeresni azt a személyt, akinek jogos tulajdona lehet az az "életet megváltoztató" aranymennyiség, ami egy zongora belsejéből került elő. 

Az ügyben egy halottkém nyomoz most, és csütörtökön arra szólított fel mindenkit, akinek információja lehet az arany tulajdonosáról, hogy jelentkezzen hivatalánál. 

A Shropshire városában élő jelenlegi zongoratulaj tavaly hangoltatta a hangszert, akkor került elő a halomnyi aranyérme, amiket a 19. század második felében és a XX. század elején verhettek. 

A fotó csak illusztráció (AFP PHOTO /MAISON BONNE)

A nyomozók azóta azt is összerakták, hogy a zongorát 1906-ban készítették Londonban, és Saffron Walden-i zongoratanárok vették meg. Jelenleg azt próbálják megtudni, ki birtokolta a hangszert 1983 előtt. 

Bárki, aki úgy sejti, őt illeti az arany, április 20-áig jelentkezhet, és a hatóságok elbírálják majd az igényét. Ha viszont nem lesz meg a tulaj, akkor az aranyhalmot kincsnek nyilvánítják, és a zongora jelenlegi tulaja viheti az egészet. 

A hatóságok azt nem hozták nyilvánosságra, hogy mennyit ér az aranyhalom. A British Museum szakértője, Peter Reavill csak annyit árult el, hogy akkora értékről van szó, ami meg tudná változtatni valakinek az életét. (AP)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.