Egy zongorából került elő rengeteg arany, a brit hatóságok most próbálnak rájönni, hogy kié lehet

külföld
2017 március 16., 22:14
comments 44

A brit hatóságok felhívások útján próbálják most megkeresni azt a személyt, akinek jogos tulajdona lehet az az "életet megváltoztató" aranymennyiség, ami egy zongora belsejéből került elő. 

Az ügyben egy halottkém nyomoz most, és csütörtökön arra szólított fel mindenkit, akinek információja lehet az arany tulajdonosáról, hogy jelentkezzen hivatalánál. 

A Shropshire városában élő jelenlegi zongoratulaj tavaly hangoltatta a hangszert, akkor került elő a halomnyi aranyérme, amiket a 19. század második felében és a XX. század elején verhettek. 

A fotó csak illusztráció (AFP PHOTO /MAISON BONNE)
photo_camera A fotó csak illusztráció (AFP PHOTO /MAISON BONNE)

A nyomozók azóta azt is összerakták, hogy a zongorát 1906-ban készítették Londonban, és Saffron Walden-i zongoratanárok vették meg. Jelenleg azt próbálják megtudni, ki birtokolta a hangszert 1983 előtt. 

Bárki, aki úgy sejti, őt illeti az arany, április 20-áig jelentkezhet, és a hatóságok elbírálják majd az igényét. Ha viszont nem lesz meg a tulaj, akkor az aranyhalmot kincsnek nyilvánítják, és a zongora jelenlegi tulaja viheti az egészet. 

A hatóságok azt nem hozták nyilvánosságra, hogy mennyit ér az aranyhalom. A British Museum szakértője, Peter Reavill csak annyit árult el, hogy akkora értékről van szó, ami meg tudná változtatni valakinek az életét. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.