Afrikaiak nélkül tartanak Afrika-csúcsot az USA-ban, mert senki nem kapott vízumot

külföld
2017 március 19., 17:17
comments 107

Ahogy az utóbbi években, úgy idén is sok afrikai részvételével tartották volna meg az elég sztenderd elnevezésű African Global Economic and Development Summit nevű konferenciát, azaz "Afrikai globális gazdasági és fejlesztési találkozót" egy kaliforniai egyetemen – csakhogy idén ez nem jöhet össze,

mivel egyetlenegy afrikai delegáció sem kapott vízumot az amerikai hatóságoktól,

márpedig anélkül nehezen tudnának részt venni a találkozón.

Az egyik szervező elmondta, ahhoz hozzá vannak szokva, hogy az afrikai részvevők 40 százalékának elutasítják a vízumkérelmét, idén viszont 100 százalék volt az elutasítási arány.

Különösen kellemetlen, hogy a résztvevőket – főleg afrikai üzletembereket – a tervezett utazás előtt egy-két nappal hívták be a nagykövetségekre interjúra, úgy, hogy akkor már hónappak korábban kifizették az 500 dolláros részvételi díjat a konferenciának.

Nem csak azon afrikai országok állampolgárainak kérvényeit utasították el, amelyek rajta voltak Trump feketelistáján (Líbia, Szomália vagy Szudán), hanem az összes többi afrikaiét is. (Independent, VOA)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.