-

POLITIKA
2017 április 23., 19:33
comments 119

A parlament honlapján továbbra is elérhetőek a 2002-2006-os országgyűlési ciklus szavazásainak adatai is, így az is ellenőrizhető, melyik képviselők nyomtak igent 2004-ben a CEU-t nem állami, magyar oktatási intézményként elismerő törvényre. Az akkor kormányzó MSZP-SZDSZ koalíció politikusai mellett szép számmal támogatták a javaslatot a fideszesek is, olyan neveket találunk az igeneknél, mint

a CEU-t kicsináló törvényt nemrég aláíró Áder Jánosét,

Szijjártó Péter jelenlegi külügyminiszterét, Hende Csabáét, Szájer Józsefét, Tállai Andrásét, Selmeczi Gabrielláét vagy Semjén Zsoltét.

Nemmel csak 8 képviselő, 7 MDF-es és a fideszes Turi-Kovács Béla szavazott. (Magyar Nemzet)

UPDATE 22.12

A Magyar Nemzet beszámolójával ellentétben a poszt eredeti verziójában felsorolt fideszesek nem szavazták meg a 2004-es CEU-törvényt, csak annak sürgősségi tárgyalását. Az indítvány zárószavazásáról ezen a linken érhetőek el adatok, és ebből látszik, hogy egyetlen fideszes sem szavazott igennel az indítvány zárószavazásán.

A tévedésért olvasóink és az érintettek elnézését kérjük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.