Amerikai tengeralattjáró érkezett Korea partjaihoz

külföld
2017 április 25., 08:43
comments 158
A USS Michigan április 25-én érkezett a dél-koreai Buszan kikötőjébe. Az atomtengerallatjáró 154 Tomahawk-rakétával van felszerelve. AFP PHOTO / YONHAP
photo_camera A USS Michigan április 25-én érkezett a dél-koreai Buszan kikötőjébe. Az atomtengerallatjáró 154 Tomahawk-rakétával van felszerelve. AFP PHOTO / YONHAP Fotó: YONHAP

Megérkezett a Koreai-félsziget partjaihoz küldött amerikai támadó harccsoport első tagja, a rakétákkal felfegyverzett USS Michigan atomtengeralattjáró. Épp időben ahhoz, hogy közvetlen közelről felügyelhesse az észak-koreai hadsereg megalakításának 85. évfordulóját, amely remek alkalom lehet az északi rezsimnek újabb rakétakísérletekre.

Mondjuk egyelőre nincs jele ilyen előkészületeknek, legalábbis a dél-koreai védelmi minisztérium tájékoztatása szerint "nem tapasztaltak szokatlan fejleményeket".

A USS Michiganhez, ami 154 Tomahawk rakétával a fedélzetén jelenleg a dél-koreai Buszan kikötőjében állomásozik, még a héten csatlakozhat az amerikai haditengerészet támadó harccsoportja a Nimitz-osztályú USS Carl Vinson hordozó vezetésével.

A Koreai-félszigeten hetek óta egyre feszültebb a hangulat. Az északi rezsim folyamatos rakétakísérletekkel provokál, amire Donald Trump elnök harapott is, tovább fokozva ezzel a feszültséget. Most már ott tartunk, hogy az amerikaiak nyíltan megelőző csapással fenyegetőznek, amire válaszul az északi rezsim atomcsapást is kilátásba helyezett.

A feszültség mértékét jelzi, hogy merőben szokatlan módon a Fehér Ház szerdára a Szenátus egészét meghívta egy Észak-Koreáról szóló tájékoztatóra. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.