Négy eddig kiadatlan Neoton Família számot maszterelt újra Erik Sumo

ZENE
2017 április 25., 18:58
comments 31

Erik Sumo, azaz Tövisházi Ambrus Facebook-oldalán írta meg, hogy négy olyan Neoton Família felvételt adtak most ki, amiket még a hetvenes években rögzítettek a Magyar Rádióban, de eddig nem jelentek meg lemezen. 

„Nagy megtiszteltetés és öröm volt újramasterelni ezt a négyszámos régi-új felvételt, hála érte Hajós-Dévényi Kristóf barátomnak. A Neoton Família három fő szerzője (Pásztor-Jakab-Hatvani) közül a középső, Jakab György 21 évvel ezelőtt, 45 éves korában rövid betegség után halt meg. Billentyűs-vokalista volt, mint én. Dalszerző volt, mint én. Biztos szarul aludt, mint néha én (“Lassan kerülget az álom”). A városi legenda szerint az Álom című dal szövegét Szécsi Pál írta, de úgy nem adta volna le a rádió, ha ezt írják az Artisjus bejelentőlapra, ezért valamilyen hivatalnok nevére jelentették le. Ezeket a Magyar Rádióban a 70-es években felvett számokat mostanáig nem adták ki lemezen. Van rajta korai diszkókezdemény, ballada és nagyvonalúan, táncdalosra hangszerelt beat. Szeretnivaló négy szám, egyik nem sláger, de talán nem is szeretne az lenni. Keresi az utat, nincs benne a késői Neoton kiszámíthatósága, van benne lélek. Ott van a zeneszolgáltatóknál is már, de nem nagyon tud róla senki, nem volt nagy hírverés körülötte. Most vinylen is megjelent. Nem tudom, hogy lehet-e kapni kereskedelmi forgalomban, talán már igen.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.