Mi lenne, ha virág, csoki vagy plüssállat helyett idén valami fontosat adnál ballagásra?

oktatás
2017 április 29., 20:20
comments 91

Mindenki gyerekszobájának falán évek óta ott lóg a ballagási tarisznya, benne a megkövesedett pogácsával és a Kedves ...........! kezdetű személytelen útravaló levelekkel, míg az óriási virágok már néhány nap alatt elhervadnak, a kiszáradt szárak kiszúrják a szemeteszsák oldalát.

„Van fogalmad róla, mekkora az értéke ezeknek az ajándékoknak? Hogy mennyit költünk ezen a napon virágra, képeslapokra vagy éppen plüssállatokra? Mi lenne, ha ezeknek egy részét a ballagók és a családjaik, barátaik egy fontos célra ajánlanák fel?”

– olvasható a KézenFogva Alapítvány honlapján. A Kézenfogva Ballagunk nevű kezdeményezéssel tavaly óta kérik a középiskolásokat, hívják fel hozzátartozóik figyelmét arra, hogy talán előremutatóbb lenne az ilyen mulandó ajándékok árának egy részét inkább valamilyen közhasznú célra fordítani. Az alapítványon keresztül például fogyatékos és megváltozott munkaképességű embereknek lehet adományozni. 

A kezdeményezéshez már rengeteg középiskola csatlakozott, ezt bárki megteheti a honlapon és simán csak úgy is, hogy idén tudatosabban választ ballagási ajándékot.

photo_camera Fotó: Flickr

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.