Svájci kém figyelte meg a német adónyomozókat

külföld
2017 április 30., 16:07
comments 32

Egy 54 éves svájci állampolgár, Daniel M. német adónyomozókat figyelt meg, mielőtt a német elhárítás letartóztatta volna Frankfurtban – írja a Welt. Ha igaz, amivel vádolják, tízéves börtönbüntetéssel nézhet szembe.

A lap szerint a férfi a svájci titkosszolgálatnak dolgozott 2012 óta, és azzal bízták meg a svájciak, hogy derítse ki: hogyan kerültek a német adóhatósághoz azok a CD-k, amelyen német adóelkerülők svájci bankszámláival kapcsolatos adatok voltak, illetve egészen pontosan milyen adatokhoz jutottak hozzá a német hatóságok.

Több német állam 2006 óta rengeteg pénzt költött arra, hogy svájci informátoroktól információkat vásároljanak német állampolgárok eltitkolt vagyonával kapcsolatban; igaz, ennek több mint százszorosa jött vissza többlet adóbevétel formájában. Svájc azonban felháborodottan tiltakozott a gyakorlattal szemben, ők egyszerű adatlopásként fogják fel az ügyet. (Welt, Deutsche Welle)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.